onsdag 26 augusti 2009

Dessi före trimning


Vårt svarta troll har blivit mer och mer lurvigt under Sverigeveckorna. Eftersom vi vet att det är lång väntetid hos den franska trimningsmadamen ringer vi vårt gamla hundpensionat där Jack Russel-Max vistades när vi bodde här i Roslagen och behövde hundpassning.

Där trimmar man också och förtjust noterade man att vi nu har en ny liten hund och visst - pudelklippning, inga problem.

Så här såg Dessi ut två dagar före frisörbesöket. Att det är nödvändigt syns ju, det är inte alltid man ser hennes ögon och pälsen har tovat sig i riktiga rastaflätor, omöjliga att borsta ut, på sina ställen.


Resultatet? Den som läst uppifrån och ner vet redan!!

Posted by Picasa

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej

Tack for den trevliga bloggen.
Jag har just last ditt inlagg fran feb 2009 om hur ni kopte eran hund. jag bor ocksa i frankrike och ar pa vag att kopa hund men jag har vissa funderingar pa vilka docuement man kan krava av uppfodarna. pa svenska jordbruksverkets hemsida star det att man ska krava frisk-intyg fran uppfodaren, men nar jag har tittat runt har pa natet, hittar jag inget som liknar det.
kravde du det och vilka andra document ansag du nodvandinga for inkopet av eran hund?
Tack sa mycket
Karin

ab sa...

Brast i (ett vänligt) skratt inför första bilden. Hon ser lite bakfull ut! :)

Monet sa...

Hej Karin,

Just nu är vi i Sverige och alla dokument kring hundköpet är kvar i Frankrike. Men om du ger mig din mailadress så ska jag skicka dig all information när vi är tillbaka igen efter den 10 september.

När det gäller friskintyg så får man samma typ av veterinärintyg efter besiktning av valpar som i Sverige.

Det enda generella råd jag kan ge dig nu är att gå via renommerad kennel (ansluten till franska motsvarigheten till Kennelklubben) och INTE köpa valp via ett Animalerie. Helst heller inte via hundförmedlare eller från kennlar som föder upp väldigt många raser.

Lycka till!

ab: Bakfull? säger Dessi. Moi? Jamais!!