fredag 29 maj 2009

Floden i vår by


Nu är det heta dagar i vår by. Mörkläggning och fläktar är det som gäller under den varmaste delen av dagen.

Vi går en barnvagnspromenad på förmiddagen och går in i den svalkande park som finns här. Längs med den och på andra ställen i byn rinner den här vackra floden.

Den heter Gapeau och rinner längs med hela dalgången i det som här heter Vallée du Gapeau, ett distrikt som innefattar fem eller sex byar varav vår är en.

Det är en lisa att ha det här svalkande och brusande vattnet inpå sig när solen gassar som värst!

Posted by Picasa

3 kommentarer:

Staffan H sa...

Vatten är något jag gillar. Det kan ha så många olika färger och skepnader. Lugnt och stilla eller upprört och brusande, ibland dånar det om vattnet där det forsar fram.

Ibland färgas det blått av himlen, brunt av humus eller lånar sin färg av något i omgivningen som till exempel på den första bilden där det fått en läckert grön ton av den omgivande lövgrottan.

Vatten är något man ska njuta av och glädjas åt.

Mira sa...

Precis ett sådant där lagom stort vattenflöde som jag älskar. Morskt på vårvintern, friskt och piggt på våren och försommaren, lojt och lite förstrött när sommaren står som hetast. Här i Sverige skulle vi kalla det en å. Jag vill bo vid en sådan...

Och Staffan - poet som vanligt!

Monet sa...

Staffan: kunde inte ha sagt det bättre själv. Precis så här uppför sig vår lilla flod också.

Vi är väldigt glada över det här vattnet överallt i byn. En av restaurangerna har en hängbro över floden och det är underbart att sitta där under svalkande träd och äta god mat med brusande vatten under sig!

Mira: Den är floden (stora ån, för den är stor på sina ställen) forsar just nu fram med ordentlig fart på sina ställen. Det är härligt med ljudet av det nere i byn!