onsdag 22 januari 2014

Vår i luften
 
Vi har haft årets första bokcirkelträff nere hos en av medlemmarna vid havet. De här mötena är bland de trevligaste sociala aktiviteterna vi har här. Vi är åtta stycken som läser böcker av franska författare (på svenska för de flesta av oss) eller böcker av svenska författare om Frankrike eller franska personligheter.
 
Vi ses över en lunch och äter gott och länge samtidigt som vi pratar om den aktuella boken. Nästan alltid kommer vi in på närliggande intressanta ämnen - det kan röra sig om politik, barnuppfostran, moral och etik, intressanta saker som sker i vår provencalska omvärld. Vi har alla ett djupt engagemang i vår franska värld och de flesta av oss tillbringar majoriteten av vår tid i Provence och besöker Sverige under sommartiden i första hand.
 
Vi har nu haft en period av intensivt vinterregn som har resulterat i översvämningar och mycket elände med dödsfall, raserade vägar och tsunamiliknande flöden i floder och åar. Många stränder är fulla med stockar och bråte och husen har fått evakueras. Det är väldiga naturkrafter som sätts igång härnere.
 
Själva bor vi bra, högt upp och skyddade av våra blå berg mot de flesta kraftfulla väderfenomenen. Just härnere vid havet i orten Six Fours klarade man sig också bra. Nu har vi fått tillbaka den underbara vårsolen, det är kyligt på nätterna men sol, hög luft och vårfågelkvitter på dagarna.
 
Också här påminns man om den stundande våren genom tulpaner på lunchbordet! Och pelargonerna har stått ute året om, skyddade under balkongtaket och tar nu fart igen!
 
PS. Till de som undrat vad som hänt med bloggen så är det inte värre än att tid och energi har saknats. Lite vanlig bloggtorka alltså. Det har också varit en tid över helgerna för introspektion inför det nya året och vad det kommer att föra med sig och jag skickar därför vidare några tänkvärda rader jag får dagligen via mail från "Lessons Learned in Life". Idag blir det detta:
 
"Still wants you"
Someone who really loves you sees what a mess you can be, how moody you can get, how hard you are to handle, but still wants you in their life. - Unknown

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ingen vår i luften här .., jo, lite-lite .. men ljuset har återvänt och det gör ju alltsammans.
Chokladtröst på väg.

Allt gott till er båda!

Anonym sa...

Underbart Monica! Citat vid slutändan var precis vad jag behövde idag:) Vad härligt det låter med den fina, höga luften bla....bokcirkeln! Här i Roslagen har vi inte fått många timmar sol men väl 4-5 minus och lite stilla snöfall. Nu önskar jag mer av det vita så det blir så där sagoligt som tidigare. Hur viktigt är det inte med en vacker omgivning för att det själsliga skall må bra. Må så gott.Kramar till er bägge.Christina