måndag 30 september 2013

Konstrundan i Provence III år ställer konstnärsvännen C och jag ut tillsammans i hennes vackra hem i Le Pradet, kustort mellan Toulon och Hyères. C har tagit bort alla sina privata tavlor i vardagsrum och trapphall och här samsas vi med våra olika bilder. Det blir en spännande blandning och väldigt trevligt och harmoniskt.

Det är roligt att ställa ut i hemmiljö, särskilt i ett så här vackert hem. Vi har en jämn ström av besökare - många svenska vänner och grannar men också många fransmän som ser på konst på ett annat sätt än svenskarna. Det har slagit mig flera gånger nu att de är mycket mer nyfikna, vill ställa frågor och vill veta hur man tänkt när man gjort bilden. Och så är de så otroligt positiva och berömmande - det är nästan översvallande betyg man får och visst är det kul.

Med köpivern är det si och så - vi konstaterar att målgruppen här har sina egna väggar fulla med konst och funderar väl snarare på att packa ner ett antal tavlor än att hänga upp nya. Men intresset är det inget fel på och alla går runt med nyfikna ögon och det blir en trevlig "vernissagestämning" under hela helgen.

Inga kommentarer: