söndag 6 januari 2013

Nu börjar 2013 för Monsieur, Madame och lilla MademoiselleHär kommer en hälsning från bloggmadamen och hennes kära make och så lilla Dessi. Som knappt syns i husses famn. Som synes mår vi bra och har överlevt alla helger på allra bästa sätt.

Nu är allt firande över också i Frankrike och i morgon börjar barnen skolan och livet återgår till det vanliga. Här firar man inte trettonhelg som vi men man äter en speciell kaka av smördeg, Galette de Roi, en kungakaka. I den ligger en liten porslinsfigur inbakad och får man den är det som med vår svenska mandel i gröten. Man blir inte gift dock, men får en pappersguldkrona på huvudet och blir kung för en dag. Inte dumt det heller.

Vi har fortfarande kvar vårt julpynt inklusive adventsstjärnor och gran. Den är så liten och tar inte mycket plats men skänker mysig effekt på kvällarna och här är det inte så noga när man tar bort sina julsaker.
Dagtid har vi sedan länge strålande sol och blå himmel. Just idag kommer temperaturen säker att gå upp mot 20-strecket - igår satt vi ute en god stund efter lunch i 18 grader i skuggan. Vårfåglarna sjunger, vissa blommor växer och slår ut och ekarna som alldeles nyss fällt de sista löven kommer snart att börja knoppas igen.

Vi njuter av vårt solljus och konstaterar att det stämmer det som sagts om Provence: 300 hundra soldagar om året lär det vara!

Jag har också blivit "inlurad" i att börja spela Wordfeud. Jösses, det är både himla svårt och också beroendeframkallande. Jag är helt novis på detta men om någon vill spela med mig går det bra att söka på "Muscatelle"!
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Inger sa...

Jag sökte och fick upp vinsidor!!

Elisabeth sa...

Tillbaka i Stockholm igen efter ytterligare några dagar i Värmland möts jag av lägenheten i full adventsskrud fortfarande. Men imorgon stuvas det undan!
Tog också tag i brevskörden och där låg minsann ett julkort från Monsieur, Madame och lilla Mademoiselle och det tackar jag allrasom ödmjukast för! Det värmde lite extra...

Bloggblad sa...

Vad roligt att få se er alla tre på bild! Ni ser verkligen ut att må gott.

Jag hade gärna haft granen en vecka till, men vet ju hur trött jag brukar bli när jag börjar jobba igen, så därför var det skönt att städa och göra klart allt den här helgen.

Renbäddat - tvättkorgen tom... skrivbordet t.o.m. röjt... Sköööönt.

Suzesan sa...

Fina ni är och vilken härlig bild.

God Fortsättning Monet.

Din syster är ju så fin på bilden du målat och den är ju så bra. Att du lyckas få det med så mycket känsla. Så som om tavlorna "lever", jag menar på tavlan. Ser ut som en rörelse. Man väntar på att nåt ska hända. Skuggan var ju cool. I linje så det stämmer med MITT ÖGA. Jag är känslig för sånt. Linjer och om nåt är i ofas. Snett..(hänger snett)

Kram
/Susanne

Elisabet. sa...

Härlig bild och God Fortsättning - utan vinterkräksjuka - önskar jag er!

Anonym sa...

Skönt att du är piggelin igen! Här florerar en rad olika, jobbiga...ettriga virus:( Fin bild!
Så du har blivit spelberoende nu då...Ja, många är ni:)
Du har ju både talets och ordets gåva så jag tror att du klarar det jättebra!

Må så gott till er alla tre!
Kramar Christibna/Norrtälje

Dubbelörn sa...

Härligt att få se hela familjen! :)

Låter underbart med sol o ljus o värme. Det är nog det jag längtar till allra mest.

Här åkte det sista av jul o adventsstakar i söndags. Även om jag inte ser ljuset så finns den ändå där framme ;)