torsdag 3 januari 2013

Calicivirus


...eller med ett vanligare namn: vinterkräksjuka. Jo, den finns här i Frankrike också men det pratas inte så mycket om den som i Sverige där det blir löpsedelsrubriker varje år.

Här hälsar man Gott Nytt År med särskild tonvikt på la santé, den goda hälsan som man önskar varandra inför det nya året.

Monsieur Calici har detta till trots invaderat hemmet och sängkammaren blir ett sjukläger. På bättringsvägen är det tur att det finns tv tillgänglig och också lite nätverksamhet via Ipaden.

Även om det här inte är en farlig sjuka är den plågsam medan den pågår och totalt utmattande. Dessi har ingen som helst förståelse för en matte i sängen i två dagar och gör allt hon kan för att inspirera till uppegående. Uppgivet suckar hon när det inte fungerar och lägger sig tätt intill och sympatiserar istället.

Bloggen återkommer när det är virusfritt.

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Usch, att må illa är det värsta jag vet .., men så har jag ju inte prövat på så mycket annat hemskt heller.
Men fy!!

Krya på dig, madame och hoppas att hemvården fungerar som den ska ,-)

(Dvs. att Syster Bengt är i god form ...)

mossfolk sa...

Usch och fy. Jag tog min släng före jul i stället...

Krya på dig!

Inger sa...

Jag vet precis hur det är; gräsligt!!

Kors och Tvärs sa...

Usch va´ jobbigt!! Hoppas du blir pigg och kry snart igen!

Kors och Tvärs sa...

Usch va´ jobbigt!! Hoppas du blir pigg och kry snart igen!

Anonym sa...

Krya på dig!
Har aldrig haft vinterkräksjuka men snuddat vid den som nu tror jag.Illamående och totalt utslagen.Kan ju vara annat virus förståss....Kul är det inte.
Kramar Christina

Monet sa...

Elisabet: jag håller med. Det är närapå det absolut värsta jag vet. Syster Bengt har fungerat oklanderligt, han hälsar och tackar!

Mossfolk: ja, fy för den lede, det har gått ett bra tag härnere och inte blir man immun heller! Bara att hålla tummarna.

Inger: håller med. Gräsligt är ordet.

Kors och Tvärs. Jag är mycket bättre om än lite slak. Tack!

Christina: en del av befolkningen är faktiskt genetisk immun mot det här. Jag får det inte så farligt och inte varje år så jag känner mig ändå förskonad. Krya på dig½