onsdag 21 november 2012

Utelunch i novemberDet är inte första året det här händer. Att man i slutet av november fortfarande kan sitta ute i solen och äta lunch. Det är inte varje dag men fler dagar i veckan än man tror. Vi tar chansen förstås.

På nätterna är det nu kyligare och temperaturen faller fort på eftermiddagarna också även om vi sitter ute en stund vid femtiden, tar en apéro och låter Dessi leka i sin pudelträdgård. Då med tröja på men skiner solen är det lika underbart som mitt på dagen och det börjar inte skymma förrän en bra stund senare.

Här har vi precis dukat upp för enkel lunch på terrassen idag och termometern visar 20 grader i skuggan mitt på dagen. Igår eftermiddag satt jag en lång stund i solstolen efter lunchen och läste färdigt en av böckerna till vår bokcirkel på fredag. Jag blev alldeles röd om kinderna efter ett tag så solen tar fortfarande!

Detta är bland det absolut bästa med att bo och leva härnere. Ljus och sol och uteväder i t-tröja. I november!!

12 kommentarer:

Kors och Tvärs sa...

Så helt underbart!! Och jag erkänner utan omsvep - jag är avundsjuk! ;)

Elisabet. sa...

Ja, det låter inte enbart äckligt .., som Greger i Malå brukade säga.

Anonym sa...

Usch! Äckligt! :-)

Elisabeth sa...

Det är nu och de närmaste månaderna som kontrasten är så här monumental! Det låter helt ljuvligt att fortfarande kunna sitta ute i solen - sådana novembernöjen återstår att upptäcka för oss!

mossfolk sa...

Jag brukar säga att jag är väldigt förtjust i alla våra årstider... fast just gråa mörka november fick gärna vara betydligt kortare. Och det där låter alldeles underbart. 20 grader -helt perfekt!

Monet sa...

Till alla:ja det är en oerhört härlig känsla och jag tror också att det är nyttigt för både kropp och själ med d-vitamin och så här mycket ljus som vi får.

Idag har vi grå himmel med risk för lättare regn senare under dagen men troligen upp mot 16 grader ändå. Det är också de milda temperaturerna som gör sitt till - vi tänker inte i vinterkläder ens!

Elisabeth sa...

Fortfarande ganska milt härhemma med 6 grader men idag är det gråare än grått och duggregn, så dunjackan åkte på för första gången imorse för hundens morgontur. Jackan är ett nytt tröstköp och det var aningens lite lättare att gå ut med den på men hur härligt vore det inte att slippa den utgiften och att inte heller behöva fundera över om det skall investeras i nya hundpromenadkängor med dubbar...!

cruella sa...

Härligt ser det ut men jag vill inte byta. På riktigt! Jag gillar de tydliga årstiderna och november förstår jag inte hur folk hinner beklaga sig över, den går ju hur fort som helst. Sant är dock att man mår bättre av ljus, så det är ett tips till alla höst- och vintertrötta: GÅ UT även om det är mulet/regnar! Är det sol eller åtminstone halvklart gör det sig kanske själv.

Anonym sa...

Förstår absolut om ni dröjer kvar vid utelivet.Inte kan man sitta inne och äta elelr vad man nu gör så länge som det är så skönt utomhus. Jag håller nog med sign. Cruella att jag gillar våra årstider. Visst kan November vara grå och tung speciellt här i Roslagen .Det blir så fuktigt iom närheten till havet.Men, jag tycker om att kura med bra böcker och filmer.Gå lite i ide. Skönt emellertid att ni har det mysigt. Nu skall jag strax gå och svälja ner en D-vitamin!!! Det behöver vi. Må så gott.Kramar Christina

Anonym sa...

Ja visst är det härligt med november-vädret...

Mian sa...

Ser härligt ut!
Jag skulle lätt kunna vara utan hela den kommande vintern och flytta fram almanacken till den 1 mars.

Ulla Widing-Berggren sa...

Ja, vi satt oxå ute på Algarve kusten och åt lunch, underbart i mörka november.......