måndag 7 maj 2012

Bästisbesök
Från det här vackra skärgårdshuset i Roslagen åkte i morse min allra bästaste väninna sedan ungdomstiden. Just precis nu har hon och hennes man landat i Nice där maken är och hämtar dem. Så här långt har hennes pelargoner inte kommit än men så här vackert brukar det se ut vid hennes stugknut.

Och jag önskar att jag kunde göra hennes smarriga räkförrätt - någon skaldjursgegga i mitten och så rullas det hela i krossade ostbågar. Oemotståndligt gott. Men ostbågar är inte det lättaste att hitta här i Frankrike så vi ska laga andra sorters mat under deras vistelse här. Franskt förstås. Och så blir det nog lite restaurangbesök också och bergsklättring för det här tuffa paret som gärna vill röra på sig.

Vi har inte setts på snart två år även om vi håller kontakt regelbundet på annat sätt och det ska bli så himla härligt och roligt att ha dem här hela veckan!! Så lite sporadiskt blir det nog med inlägg under några dagar. Eller också tvärtom, det där vet man aldrig!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul Monica! Hoppas att ni får det riktigt trevligt. Är det din kompis hus ni brukar hyra när ni är här uppe och hälsar på? Ni kanske kommer till sommaren? Kramar Norrtälje

Monet sa...

Nej, det är konstnärsväninnan från Refsnäs - vi har ju känt varandra sen konstskoletiden.

Och ja, vi kommer till Sverige i sommar och kommer att befinna oss till delar i Roslagen. Vore roligt att ses - har mycket att prata om!! Kram tillbaka!

Vanja sa...

Kanske har hon tagit med en påse otsbågar till dig? ;)

Bloggblad sa...

Vad kul det låter - tycker jag som nyss kommit från en härlig bloggträff på Mallorca, med massor av god mat, mycket prat, fint väder och långa promenader.

Elisabet. sa...

Och vilket vackert hus hon har! Valmat tak ... (heter det så ...), jag tycker att det är så himla fint!

Ha så trevligt nu!

Christina sa...

Det är guld att ha vänner som man har känt så länge och som man delar så många minnen med.
Ha det så trevligt och hoppas veckan som kommer bjuder på jättefint väder!

Kors och Tvärs sa...

Så kul med besök! Den där räkbakelsen med ostkrokar verkar jättemumsig!

Annelie-Singapore sa...

Tänkte bara tala om att du har en utmaning att hämta inne på vår blogg!