tisdag 14 februari 2012

Saint ValentinTill skillnad mot i Sverige är Alla Hjärtans Dag en dag som här helt går i kärlekens tecken. Den romantiska alltså, den mellan man och kvinna. Det förväntas - och görs också - att mannen uppvaktar sitt hjärtas dam med blommor, presenter och också middagar. Jag har fått precis allt det där idag, det som återstår är en specialkomponerad Saint Valentin-middag på restaurang ikväll.

Det är alltså inte som i Sverige där det känns som om man skickar Kära Hjärtanshälsningar till kompisar av båda könen och att det har blivit mera som en dag för att tala om för alla sina vänner - och sin familj och man och hustru också förstås - att man tycker om och älskar dem. Kommersiellt jippo, ja många tycker det men jag tycker inte det är värre än Mors och Fars dag, nu när vi inte ens firar namnsdagar vilket faktiskt var ganska stort när jag var liten. Det är väl bra att det finns en dag när man talar om att man tycker om varandra? Sen behöver man ju inte ta i som man gör här, det kan ju räcka med en hälsning, ett kort eller ett sms.

Men jag känner mig iallafall helfransk när jag nu visar upp vad den käre maken kom med i morse - vackra små rosor som visar sig vara badbubblor. Vad fint det kommer att bli när de seglar omkring i badvattnet! Och så en vackert inramad liten miniorkidée. Och middagen ikväll förstås. Det känns ju som födelsedag. Minst.

Så den känslan förmedlar jag till alla i familjen, till vännerna här i Frankrike, bloggvännerna och alla som också firar Alla Hjärtans Dag i Sverige, med eller utan den romantik som omger dagen här. Men så är vi i Frankrike också!!

5 kommentarer:

lotta sa...

Så romantiskt !

Dubbelörn sa...

Låter underbart franskt... :)

Här i Sverige blir det, precis som du säger, mer kommers istället för romantik.

Bloggblad sa...

Verkligen romantiskt! Men här firar vi inte, däremot får jag alltid rosor på bröllopsdagen en vecka föra alla ♥:ns dag.

Som du säger har det blivit mycket av "vara-snäll-dag" här, socker- och chokladhjärtan på personalrummet...

Anonym sa...

Härligt!! Väldigt Franskt el sydländskt kanske.Hur som helst mysigt att bli uppvaktad.Jag är så ovan vid det att jag skulle nog springa av ren förskräckelse:-) Hjärtekram fr Norrtälje

Mira sa...

B har förstått saker och ting, han. Hälsa så gott! :-)