torsdag 2 februari 2012

KusinträffÄldsta barnbarnet, sötaste lilla S, sex och ett halvt år, kommer på besök för att träffa bebiskusinen för första gången. Egentligen är hon inte så road av bebisen men håller henne pliktskyldigast en stund tills hon tröttnar och ber sin pappa ta bort den tunga sexkilos-ungen.

Lilla S har börjat i förskola och läser och skriver redan själv. Bokstäver och ord kunde hon redan för ett år sedan men nu är det långa ramsor med rimord. Alla fyra räknesätten kan hon också och svarar snabbt att sju minus fem blir två. Och att fyra gånger fyra blir sexton. Och så är man mitt i tandömsning också, flera små gluggar och så de gulliga taggiga nya tänderna på framväxt.

Lilla S är duktig på att rita också. Först berättar hon att hon vill ha en dvärghamster och skriver till och med ner det. Sen fixar hon snabbt ihop en bild med pappa på cykel och henne själv i barnstolen därbak. Allt är med, cykelsadel, styre, trampor och kedja. Och så två glada figurer förstås. Mitt konstnärshjärta sväller, jag ser hur bra hon ritar för sin ålder och det känns extra roligt.

Hon får ett par roliga pennor från Provence och en svart tröja där det står "Nice", inköpt på flygplatsen. Eftersom hon kan läsa säger hon genast att hon fått en "Nissetröja" av farmor. Och så är det ju. Vi kommer numera att säga att vi ska köra till Nisse när det blir aktuell med Nice-resor! Posted by Picasa

1 kommentar:

Elisabet. sa...

Härliga bilder och jag tycker fortfarande att den lilla tösen är sååå lik sin farmor!