torsdag 15 december 2011

Bilder att minnas

I dessa juletider när vi fått lägga om våra planer på att resa till Sverige tänker jag förstås på familjen - och barnbarnen - som det nu dröjer en stund innan vi får träffa. Här är den lilla första barnbarnsflickan för två somrar sen vid vårt hyrda skärgårdshus vid havskanten.

Kavat ska hon ut i vattnet med sin simring men blir helt förbluffad över svanfamiljen som faktiskt minuten innan bilden togs har styrfart rätt mot henne. En härlig bild att minnas.

Nu stannar vi i vårt kära Provence bortsett från juldagar i Luxembourg hos barnbarn nummer två - den numera tvåspråkige lille pilten som förstår allt man säger på svenska men svarar på franska. När jag  hör hur vädret är i Sverige med grådis, regn och rusk, känns vårt ändrade resebeslut på det planet ganska skönt.

Medan det stormar häftigt i andra delar av Frankrike har vi här i södra delen fortfarande det ljuvligaste väder - sol, svag vind och  ljust till långt fram på förkvällen. Det går att sitta i solen och läsa bok en timme om man vill. Underbart!! Jag påminner mig själv och maken om att det också var det här som i hög grad bidrog till vårt beslut att flytta hit. Posted by Picasa

2 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, men det låter väl helt ljuvligt!
Här är gråväder och regn och åska och dunder .., fast inte just nu.

Köpte hem julskinka idag .., Västervikssenap och äppelmos .., jo, men det tar sig ,-)

Inger sa...

Vilket underbart ljus på havet och himlen. Och kontrasten mot badringen. En fin bild!