onsdag 7 december 2011

Sjukt

Femte dagen i sängen med återfall i tarminfektion. Den här gången försöker jag undvika sjukhus och får stark dubbelantibiotika och andra franska tilläggsmediciner. Nattygsbordet är något belamrat kan man säga och det gäller att komma ihåg "Matin, Midi et Soir", morgon, middag, kväll. Den som tittar noga på läkemedelsförpackningen ser att här är det inte som i Sverige med noggrant utskrivna etiketter med namn, förskrivande läkare, datum och dosering. Ber man om det skriver apotekaren doseringen för hand på förpackningen, det är allt! Men det fungerar ju.

Maken är urförkyld så vi hankar oss fram och försöker att få timmar och dagar att gå. Dessi tråkar sig, det är ju för trist med en matte och husse som inte orkar bry sig om eller leka. Tur att vi har vår lilla trädgård där hon får leka för sig själv lite. Vi har starka vindar men sol och upp mot 18 grader mitt på dagarna - synd att det inte går att vara ute.

Den vackra julstjärnan kom väninna Carole med sina två barn hit med för några dagar sedan. Är man sjuk  här får man besök och blommor - de ringde bara på och stod sen vid sjuksängen och utdelade kramar och krya-på-dig-önskningar. Det där är ju skillnad mot Sverige, det märkte jag när jag låg på sjukhuset i somras också. Hela eftermiddagen strömmade familjemedlemmar in i de olika sjuksalarna, föräldrar, syskon och barn. Det är något lugnare miljö hemma faktiskt så nu är det bara att hoppas på snar bättring!Posted by Picasa

4 kommentarer:

Elisabet. sa...

Varm krya-på-dig-hälsning till er båda! från ett gråmulet (och ömsom soligt) Halland!

Helen sa...

Åh, så tråkigt att höra! Vädret däremot lät ju underbart. Idag har vi -13 grader och i måndags la sig ett lätt snötäcke över nejderna, den första snön för säsongen.
Krya på er, nu, både du och maken!!
Kram!

Mira sa...

Ett innerligt Krya på er till både dig och B! Dessi får tåla sig! Snart är ni igång och ute igen! Kram!

Monet sa...

Elisabet: tack snälla för krya-på-dighälsning. Nog har det hjälpt lite, idag är jag uppe på darriga ben.

Helen: Ja, vi har fortfarande jättefint väder, sol och blå himmel och 17 grader mitt på dagen! Och vi är lite bättre båda två.

Mira: Gissa vem som blev glad när matten klev ur sängen och klädde på sig. En snurrande pudel visade glädjefnatt!!