tisdag 4 oktober 2011

Gorges du Verdon, del 2
Hur ska man kunna beskriva denna resa? Och detta vidunderliga landskap. Det gör sig inte på bild, det är bara att konstatera, det finns inte en möjlighet att beskriva den hisnande känslan av att köra högre och högre och liksom knappt våga titta ner mot de längre och längre ner branta och skarpa "gorges" som på franska egentligen betyder "hals".

Här kör vi mot första målet, den lilla orten Moustiers Sainte Marie som lär vara en bra utgångspunkt för att kunna köra runt hela detta klipp- och ravinområde på två dagar. Väl framme i ett underbart litet hotellrum med egen trädgårdsterrass och ett jätteberg som utsikt fastnar vi i ett par timmar inför utsikten och de franska hanggliders som kastar sig ut från klippan just utanför vårt rum. Åh, det är säkert helt fantastiskt att bara segla där i uppvindarna som en örn eller mås.

Vi somnar i ett rum, inrett som äkta franskt "shabby chic" med vita avskavda möbler och serveras nästa morgon denna underbara frukost på rummet. Baguettes, croissants, ost, sylter, juice, fromage blanc, nutella, svart franskt kaffe och te. Därmed styrkta ger vi oss iväg med kartor och vägbeskrivningar tipsade av den vänliga hotellägarinnan. "Så här ska ni köra" säger hon och ger oss en specialbroschyr och en vägkarta som är till stor hjälp. Det märks förstås att vi inte är de första som frågat. Så nästa etapp blir det det verkliga Verdon!
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Elisabet. sa...

Ja, där har vi varit och kört med Volvon på svindlande vägar, men det är många år sedan.

Underbart sinnlig bild på frukostbrickan ,-)

Musikanta sa...

Nästan det bästa med alla resor - hotellfrukosten...

Jag har ju sett bergen på avstånd i verkligheten så jag vet ju vilken svindlande känsla man får, något som aldrig riktigt kan komma fram på foton.
Kram!

Dubbelörn sa...

Nä, foton gör inte rättvisa åt de fantastiska vyerna.

Men ändå, det ser underbart ut!

Hotellet låter också som en dröm ;).

Freedomtravel sa...

Vilket fantastiskt landskap! Men jag håller med, landskap blir aldrig samma sak på bild som i verkligheten. Måste upplevas!

Mira sa...

Att vara på väg med kartan i hand och underbara utsikter utanför vindrutan! Finns det något bättre! Tack för tipset på ännu ett häftigt resmål till nästa gång! Ha det gott! Och LillDessi var med, förstår jag...

Anonym sa...

Hej!

Låter helt fantastiskt. Kan du inte skriva ut namnet på det Hotell ni bodde på - är så bra med tips - det lät perfekt och lagom. Man skulle vilja mejla dig men hittar ingen adress - antar att du vill ha det så. Men du ger så mycket bra info om ert fantastisk Frankrike att man bara vill ha mer och mer och veta precis alla ställen så man själv kan besöka dem - hoppas jag i alla fall! Tack från Marie /marei@novareklam.se

Anonym sa...

Läckert! Jag minns när jag åkte runt i Provence...dessa små mysiga hotell och byar.Uppåtstigande små kringliga vägar till ngn by på ngn topp....Ja, det var härligt!Kramar Christina