torsdag 25 augusti 2011

Föräldrabesök

Det här är min mamma, 86 år gammal. Så här vacker var hon när yngsta dottern gifte sig för några år sedan. Just nu sitter hon och min styvpappa som är 95 (!!!) på planet mellan Köpenhamn och Nice. Om en timme landar de i något varmare väder än det de lämnade - det blir nog upp mot 30 grader idag också. Det är första gången de kommer på besök sedan vi flyttade till Provence för tre år sedan och det ska bli s å å roligt att få visa hur vi bor och har det omkring oss.

Alla som hör om den här resan tycker det är alldeles fantastiskt att de ger sig ut att flyga i de här åren. Men det tar inte så många timmar och de blir både lämnade och hämtade på respektive flygplats så det går säkert bra. Jag har en väldigt alert och aktiv mamma så jag tar nog det här lite för givet samtidigt som jag inser att inte alla har mammor som tar flyget till Nice!
Posted by Picasa

8 kommentarer:

Elisabet. sa...

Det syns att du är hennes dotter!

Så vacker hon är.

Och alert ,-)

Monet sa...

Elisabet: men så snäll du är! Vilka fina kommentarer om oss båda. Tack så mycket, jag ska berätta det när hon kommer om en stund. Hon vet vem du är -vi körde ju därifrån till er om du minns!

Åh, vad det är roligt att följa Harry vill jag också säga - det är som med bebistiden, man ska ta vara på valptiden också!

Dubbelörn sa...

Instämmer helt med Elisabet. Inga problem med att se vems mor det är :D. Precis lika vackra!

Min mor var också otroligt pigg vid den åldern. Hon följde med oss till Turkiet när vi bodde där halva året. Då var hon 85år. vi bokade henne på en 3-dagars busstur runt i Kappadokien o hon grejade det helt på egen hand. Mor var nyfiken på allt, reste till syskonen som bodde utomlands. Ville prova på alla maträtter. Hon var fantastisk. Jag grejade inte att hålla hennes tempo :D.

Härligt för er att få besök :).

Varm kram

Helen sa...

Men vilka hurtiga föräldrar!! Det måste vara underbart att få ha med sig sin mamma(och styvpappa)så länge på livets väg. Själv saknar jag min mamma och pappa vareviga dag...

Och, oj, så vacker din mamma är!!

Ha det nu jättetrevligt tillsammans i ert provencalska paradis.

Kram!

Bloggblad sa...

Åh, vilken söt mamma! Ja, det lilla jag har sett av dig visar att ni nog är rätt lika...

Jag ser att du har lagt in bilden från picasa, det var när jag gjorde det som (eller i alla fall strax efter) som alla mina bilder blev svarta.

Min blogglust försvann till stor del med bilderna...

Ha det så jättekul med den äldre generationen. Jag har nästan glömt hur det var att ha en mamma... jag var nyss fyllda 40 när hon dog, och när pappa dog var jag bara 37.

Elisabet. sa...

Bloggblad - om du nu läser det här -: hur kan man se var bilden kommer ifrån .., i det här fallet Picasa?

Monet sa...

TAck för alla rara kommentarer! Just nu går det i ett så mera svar kommer senare!

Bloggblad sa...

Elisabet: Det ser jag genom den lilla rutan med alla färger, det är Picasas symbol.