måndag 6 juni 2011

Camargue 2


Nog fanns det mycket vita hästar i Camargue. Men vilda var dom definitivt inte. Överallt längs vägarna stod de uppstallade och väntade på att turister skulle komma och ta en betald ridtur. En svart tjur såg vi, resten var brun tamboskap bakom stängsel.

Vi körde ner till havet till den lilla staden St. Marie de la mer, romernas "huvudstad" där det fanns en spanskinspirerad kyrka. Men bara turister, tingeltangel, karuseller och fullt med de enda flamingos vi såg, rosa plyschvarianter!

Nej, det var verkligen en besvikelse - trist med områden som bara turistifieras. När vi kom hem och visade vår väninna Carole var vi åkt sa hon att vi åkt på fel sida om själva Camargue och att allt det vi letat efter fanns längs en annan del av själva deltat. Så vi får väl åka tillbaka på jakt efter det genuina. Det andra får vara för oss, vi klev inte ens ur bilen utan bara körde vidare.
Posted by Picasa

1 kommentar:

Dubbelörn sa...

Vi tog också en biltur i Camargue o blev lika besvikna... Undrar just vilken sida man ska vara på, för vi körde på alla sidor ;).