söndag 3 oktober 2010

Gourmetmat. Igen!

 

 

 

 

Nu har vi svenska vänner på besök igen. Och går till byns lokala gourmetrestaurang och äter lördagmiddag. Den som nästan har en Guide Michelinstjärna och som är en ombyggd olivkvarn dit man går på en hängbro över den brusande ån.

Dagtid sitter man på broterrassen och låter sig svalkas både av vattenbrus och skuggande träd.

Ikväll äter vi inne och tar vår favoritmeny. Små minirätter till förrätt med mycket smak: kall grönsakssoppa med fänkål, litet olivbröd med torkade tomater och en liten toast med duvlevermousse. Yum!

Till huvudrätt vår sedvanliga forell. Den här gången tog det en stund innan maten kom på bordet. Fiskarna som tas direkt ur floden som rinner längs restaurangen/kvarnen och läggs i tinor i direkt anslutning till köket hade tagit slut till lunchen. Det fick fiskas nya foreller och det tog lite tid att bena ur dem och förbereda med en otroligt god mousse ovanpå. Notera Monsieur le Chefs signatur på tallriken. Godare och färskare fisk än så här kan man bara inte äta!

Till efterrätt lockar vi vännerna att pröva tallriken med en crèpe suzette, päronsorbet, chokladkaka med mintsås och så crème brulée med kardemummasmak. Till kaffet får man de avslutande små "mignardises", minitryfflar, kokostopp och lite annat smått och gott. Någon som blir lite hungrig?
Posted by Picasa

7 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Jag dööööör... av hunger!! Himmel vilken matorgie...

Nästa gång måste vi ta en tur till dina trakter. Dina restaurangtips är guld värda ;). Mailar dig när det blir dags igen för att få din lista :D.

Fast idag här hemma blir det inte heller så pjåkig söndagsmiddag. Boeuf bourguignon på älgkött o med egna nyplockade kantareller ;).

Kram

Elisabet sa...

Nej tack, jag har just ätit lammstek från igår ,-)

Men annars hade jag nog ...

Freedomtravel sa...

Mmm, ser väldigt gott och lyxigt ut! Här blev det lite enklare hemma, med färsk pasta, men det var helt ok ;)

Steve E sa...

Bloggen heter väl inte "Livet i en sydfransk by" för intet. Fullt i klass med livet i Västernärke. Ja, här har vi inga restauranger i Guide Michelinklass förstås. Ja, inga andra heller för den delen.

Kersti sa...

Ja lite sugen blir man allt.

Staffan H sa...

Det där skulle inte sitta illa och visst blir jag sugen på något riktigt gott när jag läser inlägget. Livet är alldeles för kort för att inte unna sig sådant emellanåt; man ska njuta av livet och dess goda tycker jag.

Monet sa...

Dub belörn: säg bara till så ska du få en lista. Jag tror faktiskt vi har ett ovanligt bra utbud av restauranger här hos oss.

Elisabet: lammstek med potatisgratäng är supergott, saknar det här ibland.

Freedomtravel: färsk pasta kör vi ofta med härnere, det finns mängder med olika sorter, jättegott det också

Steve: livet i en sydfransk by består till större delen av rent och skärt vardagsliv. Men ibland lyxar vi till det - synd att du inte har närliggande restaurang, det förgyller livet då och då!

Kersti: jag förstår det

Staffan: jag håller helt med dig. Så vi njuter så mycket vi kan, inte bara av mat och vin utan av allt det andra goda här i Provence. sol och 25 grader till exempel!