fredag 21 maj 2010

Utelunch i solen

Nu är det sommardagar igen i Provence. Precis så där lagom som jag tycker om. 24 grader i skuggan är det när vi äter lunch på terrassen. Solen skiner starkt genom parasollet, dagens tidningar väntar på läsning och maten är lättsamt god. Pilgrimsmusslepaté med avocado, tomater, oliver, kapris och så lite Camembert som avslutning. Medelhavsmat!


 

 

 

 
Posted by Picasa

8 kommentarer:

Dubbelörn sa...

ÅÅÅÅHHHH....

Nu gjorde jag misstaget att kika in hos dig INNAN jag ätit middag!!

Dööör... så gott det låter *mufflarimiglitenötter*

Längtar så till vår resa i september.
Du får skicka mig lite tips så jag får vidga vyerna till resan nästa år. Då¨kanske det blir Provence ;)

Kram

Staffan H sa...

Njutningfyllda dagar = precis som det ska vara. Livet är alldeles för kort för att käka trist mat och ha tråkigt.

Freedomtravel sa...

Vad gott och härligt det ser ut! Men vi ska inte klaga, för just nu har vi faktiskt riktigt fint väder i Sverige också!

Medea sa...

Vad härligt det ser ut! Själv är jag i Sverige just nu. Klickade på din bild för att "få mer information om Provence" men hamnade på en hotellbokningssida. :o
Har det hänt nåt med länken kanske.
Ha en underbar helg i ljuvliga Provence.

Anonym sa...

Hmmm, klickade på den stora bilden för att "lära mig mer om Provence". Kom till en hotellsajt, "Europas största prisjämförare för hotell". Är det rätt?? Vad lär jag mig där??

Om man skall vara grinig bor du f.ö. inte i Provence. Visserligen är det i dag många som sätter PACA=Provence, med ost-gränsen går egentligen kring St-Maximin-la-Ste-Baume.

Fredric Mistral hävdade att "Provence är det område där mistralen blåser".

Monet sa...

Dubbelörn: Förlåt:-) Och visst kan jag ge dig tips åt vårt håll till. Förstår att du längtar!

Staffan: håller fullkomligt med!

Freedomtravel: vi har det skönt. Och det har man i Sverige också har jag hört. Härligt efter den långa vintern.

Medea: ja, du vet ju hur fint det är härnere. Jag har tagit bort länken om Provence - den visade inte den information det var tänkt. Tack för att du tipsade.

Anonym: egentligen skulle jag inte svara dig alls eftersom du är anonym. Men du är samtidigt ett bevis för den absolut tristaste sidan av det här med bloggande och hur man tillåter sig påhopp på nätet som man aldrig skulle gjort annars. Vad är avsikten?

Du vet uppenbarligen vem jag är och var jag bor eftersom du tillåter dig att påstå att jag inte bor i Provence. Det är ju rena tramset - departementet Var där jag bor ingår i begreppet Provence eller PACA som är liktydigt med Provence-Alpes Maritimes-Côte d'Azur. Det står till och med på vår nya registreringsskylt till bilen.

Om du får för dig att undervisa mig och andra om "felaktigheten" i något helt vedertaget så lär dig åtminstone att stava till Frédéric Mistral innan du hänvisar till honom. För övrigt blåser mistralen ofta just här!

Anonym sa...

Min kommentar om Provence var INTE avsedd att reta dig. Jag var fundersam över en definition. Sorry!!

Kersti sa...

Mums så gott det lät. Vi hade nästan medelhavsvärme i lördags och passade på att sitta ute och äta middag. Härligt efter den långa vintern.