onsdag 3 mars 2010

Från min trädgård

Idag är det grått och småregnigt i halva Frankrike. Blåsigt också så det är en innedag. Men igår, då var det nästan sommar och utedag i solen så bilderna är från då.

Längst ner i vår trädgård har vi en liten plats med vitt singel. Sitter man därnere i vilstolarna ser man: vårt hus (och murgrönsklädd ek, det är väl fint?), stigen ner till byn och så hustaken på en del av vår by. Med de skyddande bergen i bakgrunden överallt.

 
 
 
 
Posted by Picasa

6 kommentarer:

Elisabet sa...

Ja, den utsikten hade man nog kunnat uthärda .., eller "inte enbart äckligt" som arbetskamraten Greger alltid sa .-)

Helen sa...

...ser ut som rena rama paradiset för mig...

Kram!

Anonym sa...

Hej vi har läst om ett litet bed&breakfast utanför Brusc.
Är det hos Er ? Vi bor i Nice på deltid och ska imorgon åka på en liten utflykt och tänkte sova över någonstans.
Om inte ni har B&B vad rekommenderar ni ? och även bra restaurang ?
Tack på förhand för svar.
Åsa

Monet sa...

Elisabet: nej, det är inte "fel" på vår utsikt alls. Det känns - och jag har sagt det förut - väldigt priviligierat att få bo så här.

Helen: precis så känns det ibland faktiskt!

Anonym: Oj, vet du, jag kan inte ge dig några tips så här snabbt utan att veta något mer om vad ni vill. Vi har inte bed and breakfast, en väninna till oss har det - Clos des Iles i Le Brusc. Men hon är just nu inte där vad vi vet och man kan inte bara "ramla in" utan att ha bokat i förväg, det är ett personligt ställe och inte ett hotell.

Just nu, om du är i Nice, vet du att vi har regn och blåsigt väder längs hela området här. Det är alltid värre vid kusten varför jag i så fall rekommenderar att ni gör er utflykt en bit inåt landet.

Kolla "provenceweb" för tips om både utflyktsmål och övernattning/restaurang. St. Maximin la St. Baume? Med basilika och jättefin restaurang t.ex?

Christina sa...

Jag skulle titta på bilder i Håkans kamera och bläddrade bakåt..tills jag plötsligt kom till en bild där det var barmark! Det kändes såååå långt bort i tiden.

Så känns det när jag tittar på dina bilder.

Så härligt ni har det!

Annika sa...

Jätte fint och precis vad även vi suktar efter. Men det blir nog åt Languedochållet - om några år.