onsdag 30 september 2009

Söndagsutflykt 1


Istället för att som vi ofta gör, äta lång söndaglunch på restaurang, fylld med franska familjer, tar vi bilen och åker en sväng.

Här är den lilla staden Le Beausset, en bit upp i bergen ovanför Toulon. Den är inte särskilt märkvärdig, typisk fransk småort med söndagstomma gator.

Fint blomstersmyckade dock och med det traditionella gänget söndagsmotorcyklister på en mack som strax drar iväg på livshotande färder på kurviga småvägar. "Presumtiva organdonatorer" sa någon och det är inte utan att man håller med.

De kör otroligt fort, kör om i kurvor, smyger upp bakom en, lutar cyklarna i otroliga vinklar - usch vad obehagligt det är med dem i trafiken. Men roligt verkar de ha!

Posted by Picasa

4 kommentarer:

Jom Manilat sa...

Jag älskar din sista mening!

Elisabet. sa...

Hur väl minns jag inte när vi bilade ner till Antibes och sista natten, över Alperna, mötte vi och framför allt: blev vi omkörda .., av ungdomar som i alla fall inte tyckte att livet i sig var särskilt viktigt .., det var rena skräcken!

Vi väntade oss att hitta mc, - eller bilvrak i snart sagt varje kurva.

Tussegumman sa...

Önskar dig en fin helg/Kramar Tussegumman

Monet sa...

Jom: haha! Jag sluter mig till att du är en motorcyklist själv. Undrar just hur du hade kört omkring på våra kurviga vägar härnere:-)

Elisabet: precis så är det. Det är faktiskt fruktansvärt med de här cyklarna med en eller två personer på som inte tycks frukta något, döden allra minst. Men så är det många dödsolyckor också faktiskt.

Tussegumman: Tack det samma söta Tussegumma!