söndag 13 september 2009

Skånsk husbil


Efter sju sorger och åtta bedrövelser är äntligen vår nyinköpta husbil i körklart skick. Alla blinkande lampor är åtgärdade, packning bytt efter störtöversvämning från varmvattenberedaren och så fix på värmesystemet också.

Usch vilken besvikelse med så slarvigt genomförd leverans. Bilen har stått stilla och inte körts förrän timmarna före leverans till oss och troligen är alla felen att hänföra till det. Nog tycker man att säljaren, en känd husvagnsfirma, skulle kontrollera att allt funkar innan man lämnar den ifrån sig?

Här har den körts till min före detta svågers gård. Han bor sedan länge i familjegården med anor från 1700-talet eller kanske ännu längre. Han har haft både köttdjur och ekologiskt lantbruk men nu står logen tom eller snarare fylld med gamla veteranbilar. Husbilen får tak över huvudet här tills våra goda vänner kommer och hämtar den i november för att köra ner den till oss i Provence.

Jag tycker den är stor som ett hus. Men den är fin inuti, nästan alldeles ny, har bara gått 700 mil. Allt finns och det är ju fiffigt att kunna köra hela ekipaget själv och inte ha någon vagn på släp. Maken är glad som en lärka och tycker att den är både lättkörd och rolig att köra. Högt upp sitter man också med bra sikt på kommande autobahnfärder. Dessi anpassar sig direkt som till alla ställen vi varit på. Bara hon får vara med oss så är det bra!

Posted by Picasa

2 kommentarer:

Mira sa...

Åh så roligt med (fungerande) husbil! Det är en dröm jag också när... Ja, när jag riktigt tänker efter är du överhuvudtaget ganska avundsvärd, Monet!

Freedomtravel sa...

Gratulerar till husbilen! Vad fint den passar i garaget! ;) Kika gärna in på vår hubilsblogg om ni har lust ;)