söndag 3 maj 2009

Dessi tråkar sig.


Vi har stilla söndagsfrid i byn och huset idag. Pustar efter gårdagsmiddagen, gör just ingenting, läser en bok i solen och den 27-gradiga värmen.

Dessi äter de mest konstiga saker och får diarrée och får därför bara vara på tomten under uppsikt. Halva rabatterna är snart uppkrafsade och vårt nystädade hus fylls med eklöv i småbitar, konstiga maskar och nu sist en klistrigt krypande vinbergssnäcka på vardagsrumsmattan!

Det blir till att hålla sig i huset ett tag. Vilket förstås är jättetråkigt. Här uppmanas man till lek genom de stirrande pepparkornsögonen. Går inte det så tuggar man gärna på mattens träkulor på golvet som hör till den vackra gardinuppsättningen.

Just den känns idag som extra behaglig att vila ögonen på. Liksom den matchande kudden där det står "Bonheur" - Lycka. Just en sån dag är det.

Posted by Picasa

5 kommentarer:

Elisabet. sa...

ja, just idag hade jag gärna bytt tillvaro med er. Med dig.

Har försökt ta igen lite sömn på soffan Ektorp, men det är inte så lätt .., det "norrländska stoiska lugnet" som du skrev om .., det syns inte till!

Pius sa...

Du vet väl om att tulpanlökar och sånt är giftiga för hundar?

Tänkte bara att jag måste berätta ifall du inte kände till det.

Den lilla tjejen verkar ju vara glad i att prova det mesta.

Hej från Pius, som återigen är kattvakt åt lilla Pärlan.

Kesu sa...

Den där uppfodrande blicken känner man ju igen. Lek med mig. Nu! NU!!!

Hon är så söt att man skulle kunna äta henne med sked - utan socker.

Christina sa...

Kanske ett litet märgben skulle hålla Dessi sysselsatt?
Det är dessutom väldigt bra mot tandsten.

Kesu sa...

Märgben är en jättebra idé! Be din kompis slaktaren såga till ett kilo med en gång. Det ska väl räcka till tisdag i alla fall.