söndag 21 december 2008

Soluppgång i Provence och God Jul!
Eftersom jag hör och läser mig till att det är ganska grått och mörkt i Sverige just nu kanske man får fresta med en härlig provencalsk soluppgång.

Det är förstås mycket vackrare i verkligheten än på bilderna men när solen börjar lysa på bergstopparna vid sjutiden på morgnarna är det en underbar känsla.

En ny, solig dag i Provence. Vi packar nu bilen för att ge oss hem till det Gamla Landet och fira jul och nyår med familj och vänner. Hur det blir med blogginlägg ett par veckor framöver återstår därför att se.

Bärbara datorn är med, kamera också men hur det blir med uppkopplingarna vet vi inte än.

Alla bloggläsare, nya som gamla önskas därför en riktigt God Jul och ett Gott Nytt 2009. Av alla förberedelser att döma som jag läst om på diverse bloggar kommer det att serveras mycket glögg och must, ätas Jansson, sill och skinka. Många ljus kommer att vara tända och hos de flesta verkar ändå julfriden ta överhanden över julstressen. Och alla kriser och domedagsprofetior till trots: låt oss alla se det nya året an med tillförsikt, leva våra liv i vardagen så gott vi kan och se till att ta hand om oss själva och våra närmaste.

Eller för att citera den vise Dalai Lama: "Etiskt konstruktiva handlingar uppkommer naturligt i samband med medkänsla."

Au revoir. A bientôt!

Posted by Picasa

7 kommentarer:

Rutan sa...

I dag skiner solen här också! Hoppas ni får en fin resa i solskenet och en härlig helg!

Elisabet sa...

God Jul själv och tack för alla vackra fönster som du har skickat!

Pius sa...

Kör försiktigt!

Och kolla om du inte kan sno åt dig lite trådlös uppkoppling, det brukar funka.

mossfolk sa...

God Jul!
(önskar jag som smygläst här ganska länge nu :)

mia sa...

De bilderna tar vi tacksamt emot!

Förstod inte din kommentar - menar du att många som flyttat dit senare flyttar hem igen? Jag hoppas iaf på att få återvända en dag.

Kram Mia

Christina sa...

En riktigt God Jul och en trevlig resa önskas från stationen :-)

Monet sa...

Till Rutan, Elisabet, Pius, Mossfolk, Mia och Christina och alla andra roliga och härliga bloggmänniskor som dykt upp i min nya cybervärld: GOD JUL, ha en härlig och avkopplande helg allihop.

Mycket sol, många vackra fönster, trådlösa uppkopplingar (grattis till kissekatten Sangi, Pius)önskas er alla. Kanske dyker jag upp på bloggen fortare än jag och ni anar, det vet man ju inte. Bilder blir det iallafall att kika på längre fram.

Och Mia, minns inte exakt vad jag skrev men det verkar som att de svenskar som bosätter sig härnere flyttar "hem" till Sverige igen på ålderns höst. Men först när de blir riktigt gamla - kanske får man då en längtan tillbaka. Vi är inte där ännu, vi njuter av detta nya men gläder oss också åt att åka tillbaka över jul även om det är en lång resa och känna att vi lever i de bästa av, just nu, två världar.

Och ja, maken lovar att köra försiktigt. Första stopp i morgon blir senapsstaden Dijon!