fredag 30 december 2011
Svensk-fransk jul i Luxembourg
Hos dotter, svärson och barnbarn i Luxembourg firas en slags blandad svensk-fransk jul. Adventsstakar och svenska tomtar och plingande ljusspel samlas tillsammans med en fransk julkrubba.
Och i år var maten i huvudsak fransk. Gåslever, kastrerad ungtupp (mycket fet och därmed mör!!) med ugnsstekta äpplen och goda tillbehör. Och till efterrätt en magnifik fransk "julstubbe", den klassiska franska jultårtan. Och så champagne med snittar till entré förstås.
Det lilla svenska inslaget var lax med gravlaxssås och ägg med stenbitsrom, sånt som är svårt att få tag på härnere och därför smakar extra gott!
En svensk tomte knackade också på till lilla barnbarnets storögda förvåning. När man är lite drygt 2,5 år är det inte lätt att förstå att självaste Père Noël kommer HEM och lämnar paket till alla.
Här finns julgranen kvar och sprider ljus .., annars hade jag gärna slängt ut resten ,-)
SvaraRaderaOch tulpaner har jag köpt idag .., nu vill jag ha nyår och vår!
Hoppas att ni får en fin nyårsafton och ett riktigt gott nytt år, Monet!