måndag 26 september 2011

I en klosterträdgård, II













Medan vi väntar på vår mat serveras vi två sorters nybakat bröd, på skärbräda med linneduk och kniv att själv skära upp med. Och man häller upp av traktens olivolja för "dégustation", provsmakning. Som en liten "amuse-bouche", "roa-munnen-bit" får vi någon slags pastej på underbart god ratatouille i smördegsform i miniformat. Yum!!

Till förrätt serveras en ännu godare ratatouille med minutiöst hackade lättförvälda grönsaker, otroligt gott smaksatta. Och så lättfriterade squashblommor, både vackert och gott. Vi erbjuds ett mycket gott, kallt och krispigt vitt vin till detta - ett glas men det räcker så gott - vi har isande gott vatten som törstsläckare. Vi omges av proffspersonal, en hovmästare som ser till huvuddragen i vår måltid och en servitör som är både artig och med humor - det blir ett härligt samtal oss emellan.

Under tiden njuter vi av trädgården, av klostermuren och av kyrkklockorna som precis i vår egen by slår varje hel- och halvtimme. Här står tiden helt stilla!
Posted by Picasa

1 kommentar:

  1. Kul att se att det även friteras zucchiniblommor i Frankrike, det är bland det godaste jag vet...näst anka förstås ;-)

    SvaraRadera