fredag 11 februari 2011

Lunch i Le Castellet




Det här var vår lunch häromdagen i den lilla medeltidsbyn Le Castellet i de provencalska bergen. En liten "amuse-bouche" - miniförrätt med endiver och champinjoner, sen en "souris d'agneau", en genommör lammbenknota med grönsaksgratäng. Och så en makalöst god chokladtårta med färska vinbär till efterrätt.

På hemvägen den fantastiska utsikten igen och de ständiga eldarna som ger skimmer och dis över landskapet. En bra stund!
Posted by Picasa

3 kommentarer:

  1. Inte är det underligt att fransyskorna i gemen tycks dra strl 34 ..., det är inga USA-portioner direkt, utan sansat och måttligt.

    SvaraRadera
  2. Vilken tur att just ätit middag! *gapskratt*

    SvaraRadera
  3. Elisabet: det är helt rätt. På vissa ställen, typ värdshus är det jätteportioner. Men på de flesta restauranger är det lagom, det är därför man ofta äter en trerättersmeny med förrätt, varmrätt och efterrätt. Och blir precis lagom mätt!

    Dubbelörn: du är ju snart här och kan "frossa" själv!!

    SvaraRadera