Här i Provence kan man fuska lite som man vill med det typiskt svenska. Farbror Kamprad ger oss möjlighet att äta matjessill redan innan midsommar och kräftor finns i varuhusbutiken lite då och då. Året runt. Mannen som också är en Kräfta älskar dessa djur. Med IKEA-snaps och rostbröd till. Västerbottenost bjuds då grannar och vänner tar med från Sverige - på IKEA finns bara svensk hushållsost tyvärr.
Såhär kan det alltså se ut en vanlig vardagskväll i värmen och med rosenprakten inpå oss. Goda kräftor med öl och nubbe. Skål!
Vi älskar kräftor!! Och jag är hungrig...
SvaraRaderaVi har förmånen att få fiska kräftor hos vänner i närheten. 16kg kokade vi ett år till vår stora kräftskiva :D.
Monet men det ser ju så gott ut och så vackert med alla färger. Skönt att allt var bra med maken på kontrollerna du berättade så fint om. Tänk det låter så fint. Änglar visst finns de.
SvaraRaderaJag gillar havskräftor mera. De är godare tycker jag.
Kram
/Susanne
Men ser ju supergott ut! Och vi är kräftor båda två ;)
SvaraRaderaDubbelörn: det låter helt underbart med hemkokta kräftor. Det var åratal sen man gjorde sånt!
SvaraRaderaSuzesan: jo det var gott även om jag också gillar havskräftor. Men de är pinnigare att skala tycker jag. Och visst finns det franska änglar, vi möter dem varje dag!
Freedomtravel: kaka söker maka, kräftor likaså:-)