.... och då blir det mat på restaurang igen. Men först choklad med vispgrädde (har jag inte druckit sedan jag var barn) på Café Lyon i Sanary sur mer i hällande regn. Sen, lite senare på kvällen på närbelägen restaurang en "Salade folle", en galen sallad med rökt ankbröst, knaperstekt bacon, löskokt ägg och - yum - en stor bit gåslever på sallad med olivolja. Urgott.
Herrarna åt "magret de canard", ankbröst som serverades helt perfekt stekta tillsammans med potatisgratäng, kronärtskocksbotten med någon god fyllning och en liten grönsaksterrin med god kryddsmak. Till det hela madeirasås!
Damerna åt "marmite du pecheur", fiskarens gryta eller fisksoppa helt enkelt. Som här hälls upp rykande från sin gryta vid bordet. Till den "rouille" som är en stark, orange vitlöksmajonnäs och så brödkrutonger att lägga i soppan.
Var det gott? Mycket!
Det ser vansinnigt gott ut alltihop!
SvaraRaderaNä, nu får du ge dig med alla matbilder, man börjar dregla här vid datorn och jag är redan sååå hungrig!
SvaraRaderaDu kan väl varna innan?