lördag 14 november 2009
Strandlunch i Cannes 3.
Här är vår lunch i Cannes på den trevliga strandrestaurangen.
Bloggmadamen åt förstås sina älskade Coquilles St. Jacques, de förföriska pilgrimsmusslorna. Här tillagade i en underbar rykande stuvning med svamp och tryffel och serverade tillsammans med risotto med en kvist rosmarin.
Maken förlustade sig med ankbröst förstås, på en honungssötad brödskiva med tryffelskiva och god sås. Hemlagat potatismos dekorerat med lavendelkvist. Havet och kryssningsfartyget ingick i bilden.
Dotter T med make F åt en marockanskinspirerad "tajine", en slags enportionslergryta med speciellt lock som jag sett och undrat över. Nu förstår jag vad det är och hur de används och ska köpa sådana nästa gång jag ser dem. I den här låg en kyckling med katrinplommon och aprikoser och "semoule", någon slags gryn - mums vad gott det var också.
Sämre kan man ha det. Det blir sen italienska ostar, äppelkaka och crème caramel till efterrätt.
Ja, det var en upplevelser och ingen middag behövs ikväll!!
Who knows where to download XRumer 5.0 Palladium?
SvaraRaderaHelp, please. All recommend this program to effectively advertise on the Internet, this is the best program!
Älskar dina matreportage :)
SvaraRaderaKärlek och mat är det bästa i livet :)
Christina: jag upplever nu att det är jätteroligt med just matreportagen. Allt är ju så annorlunda här och oftast vackert upplagt dessutom. Och visst är kärlek och mat det bästa som finns!
SvaraRadera