fredag 17 april 2009
Olivskörd 1.
Egentligen skulle det här vara en bildgåta. För vem kan tro att det här är det egna olivträdets skörd, insaltat och omrört enligt alla konstens regler sedan 7 dagar minst.
Skördetid för oliverna är på hösten. I vårt olivträd på tomten har de svarta oliverna hängt med oavsett väderlek fram till nu.
Så vi plockade ner dem trots allt, läste på på Internet och frågade trädgårdsmästare O hur man gör.
Från att ha varit outhärdligt beska och sedan övertäckta i omgångar av havssalt i över en vecka har de skrynklat ihop sig och blivit mer och mer möjliga att bita i - och fått en typisk olivsmak.
Idag var det dags. På IKEA inhandlades gammaldags konserveringsburkar för olivförvaring.
På nätet har vi hittat en entusiast från Israel som smaksätter sina oliver med allt från harissa till vitlök och provencalska kryddor.
Nu sköljs allt salt av i omgångar, det går åt mycket vatten för att få bort både salt och olivsaft. Nu återstår nästa steg!
Egen olivskörd. Hur lyxigt låter inte det??
SvaraRaderaHoppas att det blev gott!
Hur gick det med åskovädret?
Hoppas att inte datanätet blev utslaget...
Ha en skön helg!
Kram
Helen
Helen: jo det låter och ÄR lyxigt! Vi får se, det tar en vecka innan marinaden gjort sitt, sen ska det provsmakas.
SvaraRaderaDet blev kraftig åska och Dessi skällde tillbaka först men vi gjorde vårt bästa för att inte understryka någon rädsla.
Det blinkade till ett par gånger men blev inte mera även om det var ordentligt med blixt och dunder här mellan bergen.
Ha en skön helg själv!