måndag 6 april 2009

Norsk omelett


"Omelette Norvégienne" heter efterrätten vi serveras på ett annat, också närbeläget värdshus. Här brinner elden i den stora öppna spisen från 1600-talet.

Och när vi får in den norska omeletten till efterrätt visar den sig vara en enorm "glace au four"!!

Här bränns den av och fördelas sen i JÄTTEPORTIONER. Ingen orkar äta upp men urgott var det!

Posted by Picasa

3 kommentarer:

  1. Aaaaahhh! Glace au four gjorde jag inte igår, men en massa gånger på 80-talet. Enkelt och gott. Fast det vete katten om jag skule våga mig på det över öppen eld. Men tack för tipset! Ska kanske satsa på det till helgen.

    SvaraRadera
  2. "Norsk".. "omelette"? ;)

    Måste jag bjuda mina norska släktingar på någon gång! För det ser helsmaskigt ut. Satt just och väntade på desserten.

    SvaraRadera
  3. Kesu: ja, det är en 70-, 80-talsrätt, det minns jag också. Fast den är inte över öppen eld, de bränner av den vid bordet bara.

    Jättegott!

    ab: håller med om att både namn och landsursprung är helkonstigt?? Vaddå norskt - och omelett. Men rätter heter så och det är det här värdshusets efterrättsspecialitet!

    SvaraRadera