"Omelette Norvégienne" heter efterrätten vi serveras på ett annat, också närbeläget värdshus. Här brinner elden i den stora öppna spisen från 1600-talet.
Och när vi får in den norska omeletten till efterrätt visar den sig vara en enorm "glace au four"!!
Här bränns den av och fördelas sen i JÄTTEPORTIONER. Ingen orkar äta upp men urgott var det!
Aaaaahhh! Glace au four gjorde jag inte igår, men en massa gånger på 80-talet. Enkelt och gott. Fast det vete katten om jag skule våga mig på det över öppen eld. Men tack för tipset! Ska kanske satsa på det till helgen.
SvaraRadera"Norsk".. "omelette"? ;)
SvaraRaderaMåste jag bjuda mina norska släktingar på någon gång! För det ser helsmaskigt ut. Satt just och väntade på desserten.
Kesu: ja, det är en 70-, 80-talsrätt, det minns jag också. Fast den är inte över öppen eld, de bränner av den vid bordet bara.
SvaraRaderaJättegott!
ab: håller med om att både namn och landsursprung är helkonstigt?? Vaddå norskt - och omelett. Men rätter heter så och det är det här värdshusets efterrättsspecialitet!