fredag 5 december 2008
Bon Appetit
Hämtpizza finns här också. Både i vår egen lilla by och i hamnen där vi nu snart är färdigbodda.
"Pizza à emporter" heter hämtvarianten. Och igår blev det de här två. Yum!
Dom ser ju nästan ut precis som i Sverige men smakar faktiskt helt annorlunda. Min är full med skaldjur: musslor, räkor, bläckfisk och Coquille St. Jacques, dvs pilgrimsmusslor som är min absoluta favorit i alla varianter härnere!
Mannens pizza innehåller chorizo, champignoner, tomat och båda får vi några svarta oliver med kärnor. Den största skillnaden är osten - här är det edamerost som "smälter" väl ihop med ingredienserna. Och inte tillstymmelse till "pizzakrydda" vilket man väl skulle kunna tro. Det här är ju landet som har timjan och rosmarin som bas i alla provencalska röror.
Här får man istället, vid sidan om som på McDonalds (Mack-Dååå som det heter), en liten påse med olivolja och jättestark kryddning, typ peperoni, att dutta över hela pizzan för hetare smaksättning.
Behövs inte, fransk pizza är frestande god som den är. Och precis som i Sverige får man vänta de sedvanliga femton minuterna. Som vår lokale pizzabagare i Täby brukade säga: "famton minnyt, braa saaa?"
Och det var det här också.
Eller som Olof på mitt jobb sa, när jag ringde och bad honom komma till kassan och hjälpa till: (ska läsas med invandrarbryting ..)"Ja! Tio minoter, en kvart!"
SvaraRaderaEn av våra pizzabagare har en variant på tidsangivelsen. Han säger "Femton minuter - en kvart".
SvaraRadera