lördag 15 november 2008

Restaurangliv


Yum!! Medelhavsmiddag vid kajkanten.

Världens godaste saffransaioli serveras som amuse bouche, "munglädje".

Enorma, hängande spett med jättegambas och pilgrimsmusslor smakar extra gott tillsammans med svalkande rosé!

Utanför kluckar det i hamnbassängen, en och annan kvällsvandrare strosar förbi, lyktorna speglar sig i havet.

För ett par månader sen myllrade det av franska turister här, restaurangerna var knökfulla, marknader och upptåg på kvällarna, fulla parkeringar och människor i alla åldrar invaderade området nästan dygnet runt.

Nu - behaglig stiltje!
Posted by Picasa

4 kommentarer:

  1. Jag älskar off-season-känsla. OCH aioli OCH skaldjur.
    YUM! som vi säger i Sverige. :-)

    SvaraRadera
  2. Ja, just nu är det fantastiskt här. Eftermiddagen kommer att tillbringas på terrass med havsutsikt. 21 grader i skuggan, solstolarna är framplockade, Liza Marklunds senaste och solhatten också!

    Så kan man också vårda en fransk infektion. Vi KUNDE seglat lite också:-)

    Nedanför oss sitter folk och äter lunch i solen, det sorlas lite lojt och ungarna sitter på kajkanten och dinglar med benen över det stilla blå vattnet.
    Långsam lördag i Provence.

    Grillmiddag på terrassen ikväll. Det kunde varit värre:-)

    SvaraRadera
  3. Meanwhile back at the farm...
    En underbar novemberdag, sol, mild vind, lysande lärkträd mitt i allt det andra novemberbruna och -grå.
    Promenad, röd om kinderna nu, i köket vankas hallonåaj med vaniljvisp och kaffe.
    Inte så illa heller. Life is good, både här och där!

    SvaraRadera
  4. Absolut. Din eftermiddag låter lika härlig som min!!

    Nu har vi på medelhavsvis suttit i sittbrunn, parkerad mot kajen och druckit champagne (!) och pratat med båtgrannar och andra förbipasserande.

    Men jag hade lika gärna gått din novemberpromenad!

    SvaraRadera